Favoritutrustning

 Här kommer några av mina favoritprylar:

I våras letade jag på nätet efter ett billigare alternativ till Ortliebs cykelväskor. På Tom´s Biketrips blog hittade jag en recension av de här väskorna, som verkade helt perfekta. Lättvikt, tåliga, vattentäta och bra pris. Problemet var att jag inte hittade någon återförsäljare. Slutade med att jag mailade tillverkaren, som glatt skickade ett par väskor. Jag är sååå nöjd!

Crosso Twist 60 liter cykelväskor

I våras sökte jag på nätet efter alternativ till Ortliebs cykelväskor som jag tyckte var lite väl dyra. Hittade då en recension på Tom´s Biketrips blog om de polska Crosso Twist. De är robusta och hållbara, rymmer mycket, väger lite, vattentäta och har ett bra pris. Jag fann ingen svensk återförsäljare, men mailade tillverkaren som glatt skickade mig väskorna. Jag älskar dem! De är precis som jag hade hoppats. Trots att jag är rätt ovarsam av mig så är väskorna fortfarande som nya. Superglad att jag valde dessa framför Ortlieb. 


Hängmatta Ticket to the moon King Size

Det här har blivit en obligatorisk del av vår packning. Säkert inte den lättaste på marknaden, men jag fick den någon jul av min mamma och den är perfekt för oss. Stor nog att rymma både vuxen och barn samtidigt. 

Liggunderlag Exped Synmat Lite 5 M

Jag väntade länge med att byta ut mitt cellplastunderlag mot ett uppblåsbart, rädd för att hundklor skulle punktera underlaget. Det verkade också bökigt att behöva blåsa upp liggunderlaget. För 10 år sen hittade jag detta på rea. Jag är fortfarande så imponerad! Jag sover lika skönt på detta som i min egen säng, och trots otaliga nätter med runttrampande hundar väntar jag fortfarande på min första punktering. För uppblåsningen krävs det 12 andetag och det kan jag stå ut med. Det finns absolut lättare alternativ på marknaden, men kommer de då att hålla lika bra?

Gaskök MSR Pocketrocket

Som hängiven trangia-och-t-röd-användare lyckades det här köket omvända mig. Snabbt, säkert och lätt värmer det upp min mat både sommar och vinter. Jag har använt det 11 år nu, och tidigare ägaren hade det också ett antal år så det kan minst sagt kallas hållbart.

Midjeväska Norröna Bitihorn 6

Det här med kameraväskor tycker jag är ett aber. Jag behöver få tag på min kamera snabbt som tusan, och då kan den inte ligga i ryggsäcken. Jag vill inte heller ha den slängandes runt halsen. Jag landade till slut i en magväska. Oftast har jag den bak i svanken, och på några sekunder är kameran framme vid behov. Väskan har även några fack för snacks och vattenflaska. En regnjacka hävdar de ska gå att trycka in i det främsta facket men jag tycker det är alldeles för tajt för det. Funderar faktiskt på att klippa bort det facket då det känns onödigt. 

Vattenfilter Katadyn Befree 3 liter

Jag har lätt för att bli magsjuk ute på tur, vilket inte är någon höjdare. Sen jag började filtrera vatten har det dock inte hänt. Vattenpåsen rymmer 3 liter, vilket tar okej tid att filtrera. Vid filtrering av mer än 5 liter per dag skulle jag dock välja ett filter med högre genomflöde. Jag har filtrerat sunkigt vatten från diken, brunt myrvatten och sjövatten. På cykeltur ger filtret en enorm frihet. Att slippa oroa sig för om man ska hitta rent vatten, så länge som kartan visar lite blåa fläckar. 


Långfärdscykel Trek 520

Tänk om du kunde gå in i en cykelaffär och komma ut med en cykel som redan är perfekt, utan att byta ut en endaste del! Det hände mig. Trek 520 är komplett med pakethållare både fram och bak. Cykelhandlaren monterade även på ett par bra stänkskärmar och ställde in sadelhöjden. Sen dess har jag bara cyklat. Och cyklat. Och inte velat sluta cykla. 

Cykelkärra Okänt fabrikat

Det är inte alltid det behövs märkesgrejer. Den här cykelkärran hittade jag på blocket för 500 spänn för 10 år sen och tänkte att den kanske kunde funka att köra lillhunden i. Efter 6 år föddes vårt barn och kärran började användas lite mer. Sliten och välanvänd, men den fungerar! Hittills ingen punktering trots skogskörning över stock och sten. 

Tält Hilleberg Niak

Jag har köpt och sålt några tält i jakten på Det Rätta. När det gäller tält har jag många krav. Självstagande. Snabbt och lätt att sätta upp. Låg vikt. Högt i tak. Rejält. Vind- och regntåligt. Det här tältet uppfyller allt. Perfekt storlek för vuxen + barn eller vuxen + hundar. Enda gångerna jag väljer mitt andra tält, ett Fjällräven Akka 2, är vid vintercamping på kalfjäll. Då vill jag kunna skotta upp snö runt tältet och ha en stor absid. 

Sovsäck Billig dunsäck omsydd till quilt

När jag fick barn räckte inte ryggsäcken till längre. Packningen blev både för tung och för skrymmande. Då satte jag saxen i sovsäcken och klippte bort en tredjedel ungefär. Bort med dragkedjan, smalare fotpåse från knäna och neråt, bort med huvan. Min mamma hjälpte till att sy ihop och sätta in några gummiband. Den är nu perfekt vid plusgrader! Vid minusgrader väljer jag min vintersäck, skräddarsydd från roberts.pl. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fjällvandring ensam med bebis, 6-åring och hund

Jag kommer vara stugvärd i Tarrekaise i sommar! (Stugvärd i Tarrekaise del 1)

Vandring i Skäckerfjällen med treåringar.