Lifta med lastbilstrailer (Långfärdscykling Georgien-Turkiet del 11)

Sara susar nerför backen och jag fegar lite långsammare efter. Väl nere blir hon stoppad av två män som kör en trailer med en megastor grävskopa på.
De förklarar att hon absolut inte kan cykla den här vägen, det är alldeles för mycket brant och uppför. Hon måste absolut lifta med dom! Sara tackar artigt nej, och vi fortsätter längs den fantastiskt vackra vägen. Efter ett tag kommer trailern ikapp oss igen, och förklarar återigen att vi verkligen borde åka med dom istället, vi har 6 mils uppförsbacke framför oss. Den här gången tackar vi ja. 
Vi bjuds på godis, läsk, picknick i en skogsglänta med korv, ost, bröd, gurka, tomater.. Trailern krånglar lite och segar sig uppför backarna. Trailerföraren Zaza kan några få ord på engelska, och vi får lära oss lite georgiska. Han har varit soldat i Tyskland, och hans dotter pluggar i München. När vi förklarar att vi bor i tält försöker han bjuda oss på hotell och menar att det är ruskigt kallt i Akhalkalaki uppe i bergen. Vi förklarar att vi faktiskt hemskt gärna bor i vårt tält. När vi blir avläppta slår vi läger vid en sjö, där gravstenar ser ut att ha flutit i land, men sånt händer ju inte ens i sagor.

Kommentarer

  1. Vackra vyer! Laurel och jag skrattade när vi såg gravstenarna som flöt...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Stugvärd i Tarrekaise (Stugvärd i Tarrekaise del 2)

Jag kommer vara stugvärd i Tarrekaise i sommar! (Stugvärd i Tarrekaise del 1)

Första tiden i stugan (Stugvärd i Anarisfjällen del 1)